L’atracció nadalenca del port de Barcelona ofereix unes insòlites vistes de el front marítim que només acostumen a tenir els turistes quan pugen a l’estàtua de Colom
Jordi Dols Deu comparteix des de Barcelona a Las Fotos dels Lectors de La Vanguardia una sèrie de fotografies de la sínia instal·lada al Port Vell durant les festes nadalenques.
“Fa uns dies, vam estar amb la família passejant per aquest lloc tan bonic de Barcelona”, explica el lector, “ens va fascinar la il·luminació, l’ambient familiar, l’anar i venir de la gent … el normal d’una gran ciutat i més encara en aquestes dates nadalenques “.
“A mi, en particular, em va enamorar la Sínia pel seu colorit tan variat”, destaca l’autor de les instantànies.
“M’agrada la fotografia, encara que reconec que tinc molt a aprendre, m’encanta no només capturar la imatge, sinó poder transmetre vida en aquesta instantània. Un cop vaig llegir que la fotografia era robar aquest instant i guardar-ho per sempre. En aquestes fotos he volgut transmetre aquesta vida, a través del moviment “, descriu Jordi Dols.
La fira de Nadal que ha organitzat el Port de Barcelona és una de les grans atraccions d’aquest any a la capital catalana, amb 5.700 metres quadrats al Portal de la Pau, a l’espera de l’arribada dels Reis Mags.
De tots els elements, el més visible és la gran sínia. El port de Barcelona s’ha afegit per primera vegada a la festa del Nadal. I de quina manera! El Portal de la Pau compta amb un arbre de 31 metres d’altura -el més gran de Catalunya- i una sínia que ofereix unes insòlites vistes del front marítim que només acostumen a tenir els turistes quan pugen a l’estàtua de Colom.
La primera atracció de sínia va ser construïda per a l’Exposició Mundial Colombina de Chicago el 1893, projectada per l’enginyer George Washington Ferris. Tenia una alçada de 75 metres, menys de la meitat que la major sínia de l’actualitat, la Singapore Flyer, de 165 metres.
Altres sínies mundialment conegudes són la London Eye, a Londres, que va aparèixer en una de les pel·lícules de la saga de James Bond, o la de Parc d’Atraccions de Prater, a Viena, protagonista d’una de les escenes més famoses de la pel·lícula ‘ ·El tercer home ‘, de Carol Reed, la de Pobla a Mèxic, i la de Guayaquil a l’Equador.
Font:
Barcelona – Divendres 03/01/2020 – 12:00
Comments are closed.